کبد چرب چیست؟
کبد مانند یک فیلتر عمل می کند. مسئولیت عبور تمام مواد غذایی و نوشیدنی از صافی خود است. این بدین معناست که کبد ترکیبات مضر مواد غذایی را گرفته و آنها را به صورتی بدون ضرر وارد سیستمهای دیگر بدن مانند کلیه ها می کند تا از بدن خارج شوند. جالب است بدانیم که کبد تنها عضوی بدن است که به طور طبیعی خود را توسط سلول هایی ترمیم و پاکسازی می کند. اما بسیار هم آسیب پذیر بوده و در صورتی که به آن توجه نکنیم، مشکلات فراوانی را برایمان بوجود می آورد. که از جمله این مشکلات کبد چرب است. کبد چرب به کبدی گفته میشود که بین ۵ تا ۱۰ درصد چربی داشته باشد.
این مقاله در تاریخ ۲۲ شهریور ماه ۱۴۰۰ آپدیت شده است.
درمان کبد چرب با گانودرما
درمان کبد چرب با قارچ گانودرما
انواع کبد چرب
کبد چرب غیرالکلی: این بیماری زمانی رخ میدهد که کبد در شکستن چربیها دچار مشکل میشود .و با جمع شدن چربی در بافتهای کبد، فرد دچار کبد چرب میگردد. این بیماری با مصرف الکل ارتباطی نداشته و زمانی مشخص میشود که ۱۰ درصد یا بیشتر وزن کبد حاوی چربی باشد. این بیماری خود نیز به چند دسته تقسیم شده و در شدیدترین مراحل باعث سیروز کبدی یا زخم و سپس نارسایی کبدی میگردد.
کبد چرب الکلی: این بیماری جزء اولین مرحلههای بیماریهای کبدی مربوط به الکل است. کبد با مصرف زیاد الکل صدمه دیده و قادر به شکستن چربیها نیست. اگر فرد از مصرف الکل خودداری نماید، این نوع کبد چرب کمکم درمان میگردد، اما در صورت ادامه به مصرف الکل فرد ممکن است دچار سیروز کبدی گردد
علل ایجاد کبد چرب چیست؟
علت اصلی کبد چرب ناشناخته است. این بیماری اغلب افراد را در سنین میانسالی مبتلا می کند. و هفتاد درصد بیماران مبتلا به کبد چرب مبتلا به چاقی هستند. بیماری دیابت و بالا بودن چربی خون نیز از علل آن می باشند. عوامل مختلفی که باعث تغییر متابولیسم در بدن میشوند، شامل کاهش ناگهانی وزن، سوء تغذیه و گرسنگی طولانی مدت مانند گرفتن روزه نیز ممکن است باعث کبد چرب شوند. بنابراین به نظر می رسد این بیماری ارتباط نزدیک با برخی بیماری های متابولیک مثل چاقی، افزایش کلسترول و تری گلیسرید خون و دیابت داشته باشد . در درمان کبد چرب، کنترل این بیماری های زمینه ای بسیار موثر می باشد
البته گفته می شود مصرف زیاد انرژی نیز باعث خواهد شد کبد نتواند سوخت و ساز طبیعی را انجام دهد و در نتیجه انرژی اضافی به صورت چربی در کبد ذخیره شود.
همچنین برخی از عوامل ایجاد کبدچرب میتوان به مصرف دارو بیش از حد معمول، رژیم غذایی نادرست، استرس درونی و نهفته و مصرف لووستاتین ها و غذاهای فست فودی اشاره کرد .
علائم کبد چرب
از آنجا که این بیماری سیر پیشرونده دارد می تواند در مراحل اولیه بدون علامت باشد تا زمانی که تاثیرات منفی بر عملکرد کبد ایجاد نماید. در آن زمان علائم کبد چرب عبارت است از :
بی اشتهایی
کاهش وزن
درد شکمی
ضعف فیزیکی
کوفتگی و خستگی
حلقهی سیاه زیر چشمها
تودههای چربی در پوست، به خصوص در پلکها
راش و جوشهای پوستی
گونههای قرمز
شکم بزرگ
چربی اضافه
زرد شدن سفیدی چشمها
وجود یک لایه روی زبان
تنفس بد
احتباس مایعات
تعریق زیاد، به ویژه در صورت و پاها
خارش پوست
قرمزی، تورم و خارش چشم
آکنه
نقاط قهوهای و لکههای پوستی
وجود مویرگهای قرمزروی صورت
تشخیص قطعی کبد چرب
همانطور که اشاره شد در مراحل اولیه ممکن است بدون علائم کبد چرب باشیم تا زمانی که تاثیرات منفی بر عملکرد کبد ایجاد نماید .
پزشک میتواند از آزمایشهای مختلف برای تأیید وجود یا رد بیماری کبد چرب استفاده کند.این آزماش ها عبارتند از:
تصویربرداری: ممکن است برای شما سونوگرافی یا سیتی اسکن یا ام آر ای نوشته شود. این آزمایشها کمک می کنند تا پزشک کبد چرب را تشخص دهد . ا
آزمایش خون: آزمایش خون میتواند سطح بالای آنزیمهای کبدی مثل آلانین آمینوترنسفرآز (ALT) و آسپارتات آمینوترنسفرآز (AST) را نشان دهد.
آزمایش جسمی: پزشک وزن شما را اندازه میگیرد و بدنتان را برای احتمال وجود نشانههایی از مشکلات کبدی مثل بزرگ شدن کبد یا یرقان، معاینه میکند.
بیوپسی کبد: پزشک یک نمونه از بافت کبد را برمیدارد و به آزمایشگاه می فرستد تا التهاب یا آسیبهای احتمالی کبد را مشخص کنند. این نمونهبرداری در بیمارستان یا مراکز جراحی سرپایی انجام میشود. قبل از اجرای این روش برای شما دارو تجویز میشود تا ریلکس باشید و درد احتمالی کنترل شود.
درمان کبد چرب با گانودرما لوسیدوم
گانودرما به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد آنتی اکسیدان باعث ترمیم سلولهای کبدی شده و به کبد در بازسازی خود کمک قابل توجهی میکند. همچنین گانودرما به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی، مانع از ایجاد التهاب در کبد که باعث از بین رفتن سلولهای کبدی می باشد، می شود.
منبع نوشته های بالا
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4